Een diepere duik in de essentie van barmhartigheid, dat volgde na de live-opnames van de Barm-hart podcast. Dit thema kwam tijdens de afsluitende sessie van onze podcastserie ‘Barm-Hart’ uitgebreid aan bod. In het serene Dominikanenklooster in Huissen hebben we een reeks stellingen besproken die ons uitnodigden tot reflectie, dialoog en ontdekking. Deze discussies, verrijkt met persoonlijke verhalen en inzichten, hebben ons geholpen de vele dimensies van barmhartigheid te verkennen.

In het tweede deel van onze bijeenkomst hebben we vier prikkelende stellingen onder de loep genomen, hieronder kun je een video van elke stelling bekijken en de discussie en de gedachten van de deelnemers hierover horen. We nodigen je uit om deze video’s te bekijken en je te laten inspireren door de rijke mozaïek aan perspectieven die barmhartigheid in onze hedendaagse wereld belichten.

Stelling 1: Barmhartigheid is een ouderwetse term en heeft haar zeggingskracht verloren.

Is barmhartigheid een begrip uit vervlogen tijden, of heeft het nog steeds een krachtige betekenis in onze moderne samenleving? Ontdek het in onze eerste video, waarin deelnemers deze stelling met passie en diepgang bespreken. Laat je verrassen door de veelzijdige meningen en de actualiteit van barmhartigheid.

Bekijk de video: Barmhartigheid: Ouderwets of actueel?

Stelling 2: Verslaafd zijn aan ons eigen gelijk staat haaks op barmhartig zijn.

In een wereld waarin iedereen vasthoudt aan zijn eigen waarheid, hoe vinden we dan de ruimte voor barmhartigheid? Deze video daagt ons uit om na te denken over de barrières die ons eigen gelijk opwerpt en hoe barmhartigheid ons kan helpen deze te overbruggen.

Bekijk de video: De uitdaging van eigen gelijk en barmhartigheid

Stelling 3: Barmhartigheid is meer dan wat van je wordt verwacht. Voorbij grenzen gaan, van jezelf of van de ander. Het heeft iets ongeoorloofds in zich.

Barmhartigheid vraagt soms dat we buiten de gebaande paden treden en acties ondernemen die niet altijd worden begrepen of geaccepteerd. Deze video verkent de grenzen van barmhartigheid en de moed die nodig is om deze te overstijgen.

Bekijk de video: Barmhartigheid: Voorbij de grenzen

Stelling 4: We zijn niet op de wereld gezet in een resort. Het is voortdurend schipperen tussen recht doen aan.. en barmhartig durven zijn.

Het leven is geen onbezorgde vakantie; het vereist van ons dat we navigeren tussen gerechtigheid en barmhartigheid. Deze video belicht de delicate balans tussen deze twee en hoe we kunnen streven naar een harmonieuze samenleving.

Bekijk de video: Navigeren tussen gerechtigheid en barmhartigheid

We hopen dat deze video’s je zullen inspireren en uitnodigen tot verdere reflectie over de rol van barmhartigheid in ons leven en onze samenleving. Laat je hart en geest openstaan voor de boodschappen die ze overbrengen en ontdek hoe jij een verschil kunt maken met barmhartigheid.